Pas på med tage et lån til ligegyldige ting!

Pas på med tage et lån til ligegyldige ting!

Prøv at forestil dig, at du får stukket nogle kontanter i hånden; de er lovlige, og du kan gøre lige med dem, hvad du vil, og du skal ikke betale dem tilbage – vi kan sige, at du har vundet dem!

Hvad gør du med dem?

Nogle ødsler dem væk med det samme, fordi de ikke havde budgetteret med disse penge, mens andre måske bruger lidt og lægger resten til side; nogle investerer dem, mens andre sparer dem op.

Sådan er vi så forskellige.

Men man kan godt blive fristet til at anskaffe sig penge, når man læser et skilt med “lån penge nu!”, om det så er på nettet, ude i byen, i en annonce eller noget helt andet, for det føles jo som gratis penge.

Dog glemmer mange jo, at det med at låne penge kan give en frihed lige her og nu, men man er også bundet af, at man husker at betale pengene tilbage igen – sammen med renterne.

Så derfor spørger vi dig: hvor reelt har du brug for disse penge?

Skal du bruge dem på en uforudset regning, hvorefter du ved, at du kommer til at kunne betale de lånte penge og renterne tilbage, så kan det være meget smart at låne penge.

Skal du bruge penge til at leve over evne, som et forbrugslån eller bare til sjov og ballade, så bør man måske trække i bremsen og spørge sig selv, om den lykke-følelse man får ud af at bruge pengene lige nu, kan opvejes ved de kommende bekymringer om, at man også skal betale pengene retur igen.

Det er nemlig så let at blive fristet, men det kan nogle gange bedre svare sig at holde sig i skindet og overveje med sig selv dybt, om det er værd at tage det her lån.

For nogle mennesker ender også med at låne penge for at betale penge af på lån – og det er en skidt taktik.