Vælg det rette plankeværk til haven

15 februar 2021
Silje Hansen

Ønsker du at skabe dit private rum i haven, kan du i stedet for en hæk etablere et plankeværk. Et plankeværk omkredser din grund, og giver dig mulighed for at lukke af for din have eller forhave, så du have dit eget private rum. 

Der er i dag mange fine og kreative løsninger for at lave et plankeværk, hvis du søger rundt på nettet. Det kan dog være en dyr fornøjelse af hyre en professionel fagmand til opgaven, så der er penge at spare, hvis du kan gøre det selv. Dog får du naturligvis et godt og stabilt resultat, hvis du vælger en fagmand til at udføre opgaven.

Hvis du har hænderne skruet rigtigt på og har mod på at kaste dig over opgaven selv, kan vi hjælpe dig med en kort guide til, hvordan du kan anlægge dit eget plankeværk i have. 

Sådan kommer du i gang med at lave et plankeværk

Inden du køber materialer til at etablere plankeværket, er det vigtigt at måle op. Her bør du måle længden på det område som du ønsker at indhegne med et plankeværk. Du bør tage hensyn til, hvilken højde du foretrækker for at skabe det private rum, som passer til dit behov. 

Når du skal du ud og købe planker eller brædder til dit plankeværk, bør du overveje hvilken træsort som passer til husets stil, hvis du f.eks. ikke ønsker at male plankeværket. Her kan du vælge at beskytte træbrædderne ved at give dem en beskyttende olie. Du kan naturligvis også vælge at male plankeværket, så det passer med farven på ejendommen. Her skal du være opmærksom på at vælge en maling som egner sig til træ og som kan holde til det klima og vejr vi har hele året rundt.

Find en komplet guide til at lave et plankeværk selv her hos https://husblog.dk/guide-saadan-laver-du-et-plankevaerk-til-haven/.

Flere Nyheder