Find den bedste gulvafhøvling online

17 March 2021
Astrid Pedersen

editorial

Når trægulvet i boligen bliver udsat for daglig slitage gennem en årrække, vil det uvægerligt komme til at fremstå snusket og mat i overfladen. Dette er dog sjældent værre end hvad der kan klares med en gulvafslibning.

Kan jeg selv foretage en gulvafslibning?

Det er muligt for privat personer selv at udføre en gulvafslibning i eget hjem. Du kan godt gå ned i dit lokale byggemarked og leje en maskine til afslibning af gulve og så selv kaste dig ud i opgaven. Men du skal være forberedt på at der er mange forhold forbundet med det selv at slibe sine gulve som du måske ikke lige har tænkt over.

Først og fremmest er det på ingen måde sikkert at du vil kunne opnå et lige så smukt resultat som en professionel gulvsliber. En dygtig og rutineret gulvmand vil besidde det rette professionelle håndelag som skal til for at manøvrere det tunge maskineri – også rundt om skarpe hjørner, ind i krogene og helt ud langs panelerne. Således vil din gulvmand have langt stærkere forudsætninger for at kunne frembringe flotte, ensartede gulve end du selv har.

Der ud over er det langt fra nogen gratis omgang selv at slibe gulve. Du skal ud og leje maskinen selv – og her skal du være forberedt på at skulle bruge flere dage på projektet. Du skal ud og indkøbe materialer så som groft og fint sandpapir til den på maskinen monterede slibe rondel samt lak, lud, sæbe eller olie og diverse klude til anvendelse ved efterbehandling. Og du skal desuden regne med at sætte mange dage af til projektet.

Alt i alt kan det langt bedre betale sig at lade en professionel gulvmand forestå dette arbejde. Og skulle det vise sig at gulvets skader nødvendiggør en gulvafhøvling er det meget vigtigt at du lader en rutineret håndværker udføre denne.

Læs mere om afhøvling og afslibning af gulve på hushaveideer.dk.

More articles