Brug vedligeholdelsesfri hardieplank som udvendig beklædning!

14 december 2020
Anne-Mette Hansen

Mange bruger træ til udvendig beklædning på deres hus. Eller til at bygge skure af eller opføre plankeværker med. Dette er dog en besværlig løsning, da træet løbende skal vedligeholdes.

Drømmer du om et smukt trælook, uden at du skal vedligeholde det? Så skal du se nærmere på hardieplank. 

Hvad er hardieplank? Er det en slags træ? Hvor kan det bruges? Hvad koster det? Få svar på alle dine spørgsmål om hardieplank i denne artikel.

Er hardieplank træ?

Hardieplank er ikke træ. Det ligner træ. Men er lavet af fibercement. Det er et miljøvenligt og stort set vedligeholdelsesfrit materiale. Det har et smukt og stilfuldt udseende og er utrolig holdbart.

Det er et materiale, der er nemt at håndtere, og det kan give ethvert byggeri det sidste og helt perfekte finish. Overfladen er behandlet med flot akrylmaling. 

Alt i alt skal du vælge hardiplank, fordi du får et materiale:

– Der kræver minimal vedligeholdelse

– Som er hårdført og har mange års levetid

– Der er overfladebehandlet med akrylmaling

– Der fås i mange fine nuancer, der ligner træ 

Materialet kræver med andre ord ikke noget af dig. Du skal blot montere og opsætte det – og så har du en flot udvendig beklædning i mange år. 

Hvor kan du bruge hardieplank?

Du kan bruge hardiplank til mange formål. Det kan være som udvendig beklædning på dit skur, din garage, dit plankeværk eller udhænget på dit hus. Det er nemt at bruge og opsætte. Og så kræver det ikke, at du vedligeholder det løbende, ligesom du skal gøre med træ.

Hvad koster hardieplank?

Hardiplank koster lidt mere end de helt billige træsorter. Men du skal også gøre regnestykket op med, at du ikke skal vedligeholde eller male din hardiplank. Det skulle du, hvis du have valgt træ til dit skur eller udhæng.

Med hardieplank får du et tidløst udseende og et holdbart materiale, der ikke skal vedligeholdes!

Flere Nyheder