Derfor er en flæskesteg så god til at samle familien!

07 December 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man nåede for nogle år siden semi-officielt frem til, at stegt flæsk med persillesovs var danskernes nationalret.

Det kan man synes om, hvad man vil, men der er noget andet, som også virkelig kan favne bredt i landet her, om man så forsøger at integrere sig, eller man er herboende dansker, der måske er begyndt at udskeje sig for meget med andre traditioner fra udlandet.

Eller man netop kommer fra udlandet som udlandsdansker, hvor man så søger noget hjemmeligt.

Her popper det næsten direkte i hovedet på en, at man da skal have en flæskesteg!

Det er mest til jul, at man spiser den slags, men der er intet i vejen for, at man ikke kan spise sådan noget lækker mad hele året – og man kan endda grille den, så man kan få den om sommeren.

Men hvorfor samler flæskestegen nationen?

Men det handler jo bare om mulighederne med den flæskesteg, for hvorfor er det lige, at der er så mange traditioner med den flæskesteg, og den stadig findes på menuen på mange kroer med videre?

Det er en gammel ret, og derfor er der nok mange danskere, der har en forbindelse til retten, om de så stadig kan lide den den dag i dag, eller de laver deres egen version uden kød(!), eller de stadig kan lide duften af den.

Så er der nok dem, der har været bange for, at sådan nogle tunge retter med mange kalorier i skulle forsvinde fra danskernes køkkenborde over at være helseforskrækkede, så man har gjort en del for at holde den som en fast bestanddel i samfundet.

Dernæst er retten ikke særlig svær at lave i sin grundform, selvom man sagtens kan gøre det til en videnskab.

Slutteligt kan man jo vælge at spise til den, hvad man lige elsker!

Så det er bare med at skænke sig en (stor) portion flæskesteg.

More articles