Er du god til at lave koteletter i fad?
Koteletter i fad – til hverdag eller til fest?
Der er ingen tvivl om, at koteletter i fad er en lækker ret. Den har det hele med godt kød, gode krydderier og en rigtig god sovs. Men er vi ligefrem ude i, at det er en ret, som du serverer, når du har gæster – eller er det primært en hverdagsret. Det er selvfølgelig smag og behag, men koteletter er ikke traditionelt en type kød, som forbindes med fest og gourmet.
Traditionelt anvender man nok i højere grad oksekød eller kalvekød, når det skal være ekstra lækkert, og der skal kræses.
Hvilket tilbehør foretrækker du til koteletter i fad?
Der skal selvfølgelig noget tilbehør til retten. Ellers sidder man jo bare, og spiser kød. Du har sikkert dit eget foretrukne tilbehør, men rigtig mange vælger at servere retten med kogte ris til. Det kan være stort set alle typer hvide ris, mens brune ris egentlig ikke egner sig så godt til koteletter i fad. Men igen er det selvfølgelig et spørgsmål om, hvad dine smagsløg foretrækker.
Kartoffelmos er faktisk også rigtig godt som tilbehør til koteletter i fad. Kartoffelmosen fungerer godt sammen med sovsen fra retten, og så har kartoflerne en mild smag, som er god til paprikaen i selve retten.
Du kan selvfølgelig også vælge at tilberede nogle grøntsager, som også giver lidt farve på tallerkenen. Koteletter i fad er ikke nogen farverig ret, så det er godt med lidt kulør til at få det hele til at se mere spændende ud. Prøv eksempelvis at stege nogle peberfrugter, som du har skåret i stykker. De skal ikke med i fadet i ovnen, for så afgiver de for meget smag til sovsen, som i forvejen har de rigtige krydderier.
Prøv også med broccoli eller babymajs.
Kom i gang i dag
Er det i dag, at du skal have en lækker gang koteletter i fad?
Jamen så klikker du bare på linket oppe i teksten, hvor du kommer ind på en rigtig god opskrift på denne klassiske ret.