Gode tips til dig, der er ledig og søger job

26 februar 2022
Steffen Pedersen

editorial

Det er hårdt at være jobsøgende. Det tager meget af ens energi, og man kan hurtigt komme til at miste lysten og modet til at søge jobs. Selvom det er en svær proces, så er det vigtigt at holde sig selv kørende. Hvis du er ledig og søger efter et job, så kan du læse med i dette indlæg. Her vil vi nemlig komme med nogle tips til dig, så du kan optimere din profil mere, og forhåbentlig komme ud i dit drømmejob. 

 

Kurser

 

Hold dit cv opdateret

Ja, det er endnu en dag, endnu en liste over ting, der skal gøres inden ugen er omme. Det er almindeligt, at jobsøgende lader deres CV glide, fordi de ikke kan finde tid til at opdatere det ofte nok. Samtidig bruger flere arbejdsgivere søgninger på internettet til at finde kandidater. Derfor skal du sørge for at holde dit CV opdateret, så potentielle arbejdsgivere kan finde dig.

Tag et kursus

Behandl dit CV som en udstilling i et butiksvindue. Jo mere attraktivt det er, jo mere sandsynligt er det, at arbejdsgiverne vil lægge mærke til dig. Hvis du tilføjer små ekstra ting, f.eks. at du har taget et kursus, kan det hjælpe dig med at skille dig ud. Ikke alene får du nye færdigheder, men folk, der afholder kurser, holder også ofte ørerne åbne for ledige stillinger eller kommende stillinger, der matcher det, du har lært. Så brug det i din jobsøgning, hvis du er ved at være lidt rastløs. Du kan finde kurser hos 4d.dk

 

Få folk til at læse dine ansøgninger igennem

Det er ikke alle, der er en førsteklasses skribent eller har tid til at finpudse deres ansøgninger ordentligt, inden de uploader dem til de stillinger, de har søgt. Hvis du ikke er sikker på, hvor godt du klarer dig, kan du spørge en veninde eller ven, om de vil læse din ansøgning. En arbejdsgiver kan hurtigt spotte, hvor god du er til at kommunikere og fortælle om dig selv på skrift. Hvis det er fyldt med grammatiske fejl, så vil de hurtigt gå videre til den næste. Men det kommer også an på stilling, som du søger.

Flere Nyheder