Sådan slipper du af med dit alkoholmisbrug uden antabus

15 February 2019
Emilie Ann Jacobsen
Sådan slipper du af med dit alkoholmisbrug uden antabus

Mange tror, at det må være vejen frem for dem, når de gerne vil slippe af med deres alkoholmisbrug, at de tager antabus. Det er piller, der indeholder midler, så du får det dårligt, når du drikker. Der er bare det tricky ved et misbrug, at selvom du ved, at du ikke har det godt, når du har drukket, og at du endda tager antabus, der får dig til at få det forfærdeligt, når du har drukket, så kan du alligevel ikke lade være med at gøre det. Trangen til at drikke er simpelthen stærkere end din frygt for, at du får det dårligt, når du har drukket.

Hvis du gerne vil af med dit alkoholmisbrug en gang for alle uden smerter, er det derfor en god ide, at du finder et behandlingscenter, hvor de bruger nogle andre metoder end antabus. Det kan for eksempel være Stien. Der bruger de den metode, der populært kaldes Minnesota-kuren. Den anskuer alkoholisme som en sygdom, der kan kureres på den rette måde – og det er ikke med antabus. 

Metoden går ud på, at du standser dit misbrug, og at du lærer at leve med det. Du kommer aldrig til at kunne drikke alkohol igen. Før du når dertil, skal du dog komme dig over det misbrug, du har udsat dig selv for i årevis. Det gælder både fysisk og psykisk. Derfor tager det lang tid for dig at slippe af med den form for misbrug. 

Hos Stien er der mange tidligere alkoholikere, der er ansat som behandlere. Det gør, at du i langt højere grad vil opleve, hvordan de fuldstændig kan forstå, hvordan du har det, når du skal holde op med at drikke. Selvom andre behandlere er dygtige til at sætte sig i dit sted, vil det stadig kun være andre, der har haft et misbrug, der helt kan forstå det. 

More articles