Få gratis behandling for dit alkoholforbrug

27 December 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Hvis du har et stort alkoholforbrug er det i Danmark muligt at få en gratis alkohol behandling på en af landenes mange behandlingscentre. For at kunne få gratis behandling er det nødvendigt at oplyse ens Cpr. nr.

Det skyldes alene at det skal bruges for at kommunen, som skal betale for behandlingen skal knytte en betaling til et Cpr. nr. Hvis du ikke har lyst til at kommunen har stående at du har været i behandling, har du mulighed for at forblive anonym, men så skal du selv betale for behandlingen.

Alkohol behandling i dag

Modsat tidligere er en behandling for et misbrug langt mere helhedsorienteret og ud over selve afgiftningen, kigges der blandt andet også på årsagerne til misbruget. Misbrugeren får derudover værktøjer til at håndtere de problemer, der opstår i enhvert liv, uden at man behøver at ty til alkohol. 

Ved siden af behandlingen arbejdes, der også på at gøre misbrugeren klar til en tilværelse efter behandlingen. En misbruger har ofte en vennekreds der har samme problemer og den skal ofte udskiftes. Samtidig bruger en misbruger ofte mange timer på sit misbrug. Den tid skal udfyldes med noget andet ellers er der stor risiko for at en misbruger bliver ensom og vender tilbage til sine gamle venner af ren og skær ensomhed.

Ofte har et behandlingscenter aktiviteter flere gange om ugen for tidligere misbrugere der gør, at de kan komme forbi. 

Samtidig arbejdes der med at få kontakt til familien og gamle venner, som måske har valgt ikke at se misbrugeren på grund af misbruget. Der ydes hjælp til at få søgt et arbejde, hvis det er nødvendigt og måske også en ny bolig, som ikke ligger hvor det gamle netværk er.

Denne del er mindst lige så vigtig som selve afrusningen, hvis man vil sikre at misbrugeren ikke vender tilbage.

More articles