Derfor er der lidt problemer med den her dør

24 May 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Så skal du til at åbne din dør, men den giver sig ikke, som den plejer, eller også er den endnu nemmere at åbne, end den plejer at være.

Det er da egentlig mærkeligt, for det er ikke så lang tid siden, at du satte din dør op fra https://klarwindows.co.uk/external-doors/doors-with-sidelights , og så hurtigt kan huset da ikke sætte sig, så døren er blevet skæv?

Det er den heller ikke, da du tager vaterpasset frem og måler efter, så der er ikke andet for end at holde øje med, om det er nogle forandringer, der kommer og går, eller om døren sætter sig på et tidspunkt.

Det viser sig så med dages mellemrum, at døren den ene dag er let at åbne, mens døren den anden dag kan være for svær at åbne, så der må være tale om forandringer, der kommer og går, men hvordan kan det være?

dør

Der sker forandringer med den dør

Dette kan specielt være forekommende, hvis man har en dør, som der mere eller mindre er lavet af træ, for man skal tænke på, at sådan noget træ udvider sig og trækker sig sammen efter temperaturændringer.

Det er måske ikke så markant, men når man netop har med at gøre med en dør, hvor den skal side præcist ned til de mindste millimeter, så er det en forskel, som der – vitterligt – er til at tage og føle på.

Specielt vil man kunne opleve det, hvis den ene side af døren vender ud mod haven eller lignende, hvor der er koldt, og den anden side vender ind til huset, hvor der virkelig er skruet højt op for varmen for ikke at have det så koldt som udenfor.

Man må se med tiden, om de problemer ophører med døren, og ellers må man se, om der er noget, man kan gøre ved det.

More articles