En boligadvokat laver mere end skøder

31 maj 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Går du med tanker om at købe eller sælge en bolig kan du med fordel kontakte en boligadvokat. Skal du sælge dit hjem kan du med fordel få hjælp af en advokat til at vurdere hvordan du bedst kan sælge din bolig. Det kan være at det er smartest og billigst selv at sælge boligen eller det kan være ved hjælp af en ejendomsmægler. Her kan advokaten hjælpe dig med at forhandle og få en god pris.

Som køber kan du også med fordel allerede tidlig i processen gøre god brug af boligadvokaten. Han kan blandt andet hjælpe dig med at forhandle med sælger og sikre dig en bedre pris. Han kan også undersøge om der fra kommunens side er planer på vej, som gør at du bør genoverveje om du vil købe boligen. Det kan f.eks. være planer om en ny motorvej eller om parken du har i nærheden, skal nedlægges og der skal nye boliger.

Husk forbehold, når købsaftalen laves

Hvis du vælger først at få en boligadvokat, når der skal laves et skøde, bør du sikre dig at der er et forbehold i din købsaftale, der sikre dig at aftalen først gælder, når en advokat har læst aftalen og godkendt den. Du bør få en advokat til at udfærdige skødet, da handlen først er gået endelig igennem og er gyldig, når det er tinglyst og godkendt af dommeren. Indtil den dag, er det stadig muligt for sælgers kreditorer at tage pant i boligen. Det har ingen betydning at du allerede er flyttet ind.

I dag foregår tinglysning udelukkende elektronisk og begge underskriver med deres NemID. Danmark var det første land i verden der gik over til elektronisk tinglysning. Det koster 1750 kr. i gebyr, samt 0,6 % af købssummen at få sit skøde tinglyst. Prisen ligger fast og kan ikke forhandles. 

Flere Nyheder