Få et smukkere hjem med en gulvslibning

16 March 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Noget af det mange danske hjem er kendte for, er vores smukke trægulve. Mange lejligheder fra det 19ende århundrede har haft de smukkeste lyse trægulve, og mange er igennem årene blevet overrasket, når de har fjernet et gammelt gulvtæppe og set at nedenunder har der været gulve lavet af træ.

Nogle af de gulve har været malet mørke og for at få den lyse og gyldne, som i dag er moderne har det været nødvendigt med en gulvafhøvling og efterfølgende gulvafslibning.

Det kan også være at gulvene allerede er afhøvlet, men er blevet grå og triste. Når de er grå og triste, kan det være nødvendigt at få en gulvafslibning for at de igen bliver lyse og gyldne. Det vil gøre en kæmpe forskel på ,hvordan resten af rummet og møblerne ser ud, om gulvene er lyse og gyldne eller grå og triste.

Gulvafslibning i forbindelse med indflytning

Da det er meget nemmere at afslibe gulve i forbindelse med en flytning, bør du overveje om du i forbindelse med en indflytning om du skal få gulvene slebet. Hvis det ikke er muligt at få den slebet i forbindelse med at du flytter ind kan du også få det gjort senere.

Det kan også være at du har boet så længe i boligen, at det er tid til at få det gjort igen. Her skal du være parat til at flytte alle møblerne, så det er muligt at komme til med slibemaskinen.

Hvis du har trægulve er det en god ide at passe og pleje dem. Sørg for at i ikke går rundt med fodtøj på og husk at vaske dem med de rigtige plejemidler. Det er også muligt at forlænge de lyse og kønne gulves levetid, hvis du vasker dem med sæbe og efterfølgende plejer dem med sæbe eller lud som hvis de var helt nyafslebet.

More articles