Få malet dit sommerhus så det holder længere

11 august 2020
Lotte Hindsberg

Hvis du har et sommerhus som er lavet af træ er det vigtigt at du med jævne mellemrum går træværket igennem og får udskiftet rådne planker. Det er også vigtigt at træværket og facaden får noget plejende. Det kan enten være olie eller maling. Det er noget du selv kan sætte en weekend eller 2 af til eller du kan få en malerfirma i Frederiksværk til at stå for projektet. Uanset om du vælger den ene eller den anden løsning, er det en god ide at starte med at få sandblæst facaden. Især hvis du gerne vil have malingen til at holde længe.

Den vigtige sandblæsning

En sandblæsning er især en god ide hvis det er et stykke tid siden at der er blevet malet og den er begyndt at skalle af. Det kan også være at du har lyst til at få en anden farve i stedet for den gamle.

En sandblæsning fjerner den gamle maling, grimme grønne alger, samt hvad der måtte have samlet sig af snavs på facaden og efterlader træet nøgent og uden beskyttelse. Det skal have tid til at tørre inden der males og der skal bruges fint sand for ikke at ødelægge træet.

Det er samtidig nemmere at gå igennem træfacaden og se om der er træ der trænger til en udskiftning, når træet ikke er gemt bag maling. Udskift planker og gamle søm inden der males.

Det er en god ide at sikre at der bliver brugt en god kvalitets maling. Jo bedre maling, jo længere tid vil dit sommerhus facade holde sig pæn og det endelige resultat vil også blive markant bedere og pænere, hvis der er brugt en ordentlig maling. Derfor er det vigtigt ikke alene at fokusere på prisen, når der skal vælges en maler til opgaven. Malingen er mindst lige så vigtig.

Flere Nyheder