Få taget mål af dine nye døre

24 May 2022
Lotte Hindsberg

Skal du have nye døre, hvad enten det er døre indendørs eller yderdøre, er der flere ting, du skal være opmærksom på, både før du bestiller og når du bestiller dine nye døre. En af dem er at en dør på mål, ikke kan byttes og som udgangspunkt laves døre efter mål. Er det producenten der har lavet en fejl, er det selvfølgelig en hel anden historie.

Udover at få tage mål af dine nye døre er der flere ting du med for kan være opmærksom på inden du bestiller.

døre

Dette skal du være opmærksom på, når du skal bestille nye døre

En af de ting du med fordel kan være opmærksom på, når du skal bestille nye døre er størrelsen, for hvem siger at de skal have den størrelse de har nu. Måske vil det se flottere ud med en større hoveddør. Måske giver det bedere mening at udskifte terressedøren, så du får to. Måske med glas i, så du får mere lys ind. Det er også blevet populært at lave fastkarmvinduer, hvilke igen giver mere lys ind i din bolig.

En anden ting du skal overveje er hvilken vej dine døre skal vende. Ved at vende dine hoveddøre ud af, frem for ind af som er almindeligt i Danmark, får du mere plads i din entre og stue. Her er det vigtigt at du inden husker at undersøge om dørene kan åbne op, uden at de rammer taget eller tagrenderne.

Og så er der låsen. Du kan vælge, hvis du har flere døre der skal udskiftes på en gang, at sørge for at de har samme låsecylinder. Det har den betydning, at du kan nøjes med kun at have en nøgle, frem for en nøgle til hver dør. Det gør det hele meget nemmere og du slipper for et kæmpe nøglebundt.

More articles