Franske døre – et elegant og skandinavisk valg!

24 november 2020
Anne-Mette Hansen

editorial

Drømmer du om en smuk og gennemført dør til din stue? Så du til tider kan lukke stuen af fra køkken-alrummet, men stadig bruge rummene sammen på andre tidspunkter? Skal det både være praktisk og se pænt ud? Så skal du se nærmere på franske døre. 

Franske døre er en virkelig elegant løsning til din bolig. De tilfører et skandinavisk og herskabeligt udtryk, og så er de yderst praktiske i hverdagen. Læs meget mere om franske døre i denne artikel. 

Hvad er franske døre?

Franske døre er traditionelt set udført i hvid træ og med glas. Glaspartierne kan have forskellige størrelser og sidde i enten hele døren eller blot noget af døren. 

Du finder flere typer franske døre:

– Enkeltdør

Denne løsning er ideel, hvis du ikke har plads til en dobbeltdør. F.eks. hvis der kun er døråbning til en enkelt dør, og du ikke vil ud og bruge ekstra håndværkertimer på at få lavet en større åbning i væggen. Med din enkeltdør får du stadig masser af lys mellem rummene, og det giver en mere indbydende fornemmelse. Frem for at der er lukket fuldstændig af mellem rummene. 

– 1,5 dør 

Denne løsning er også super smuk. Det er sådan set en enkeltdør bare med et ekstra fastsiddende glasparti ved siden af. Det er til dig, der god vil have lidt ekstra lys i rummet, og så er det en fin detalje. 

– Den klassiske dobbeltdør

Det er nok den mest sete og klassiske løsning. Der findes ikke noget mere elegant, end at kunne slå to fine døre op og byde dine gæster ind i stuen.

– Glas i hele døren?

Skal døren være udført med glasparti hele vejen ned? Eller kun i den øverste halvdel af døren? Det kan give mening kun at vælge glas i halvdelen, hvis du vil have en mere lukket følelse mellem de to rum. Det tager også lidt mere af lyden udefra køkkenet. 

Opdag et væld af franske døre her: https://www.melholt.nu/dore/dobbelt-dore.html 

Flere Nyheder