Giv dit træværk en makeover med maling

12 oktober 2020
Maya Hindsberg

editorial

Der er rigtig mange sommerhuse, kolonihaver og villaer, som et eller andet sted på deres grund har en form for træværk f.eks. en træterrasse. Det betyder, at der også er træværk på din grund, som skal vedligeholdes. Med det menes der, at træet skal kigges på og undersøges for råd og males. Maling, der er skraldet af, er ikke ligefrem kønt. Men inden der kan males, er træet nødt til at blive sandblæst.

Sandblæsning hvad for noget?

Træ bliver beskidt som tiden går og det bliver udsat for vind og vejr. Der kommer skidt og snavs, alger, mos og malingen begynder at falde af. Der er heldigvis en måde at løse dette på.

Denne løsning hedder en sandblæsning og er en metode til at fjerne alt skidtet og snavsen, så træet bliver rent og pænt. Det bliver en ren overflade, som gør det nemmere at undersøge, om der er råd i træet og efterfølgende bliver træet nemmere at male og resultatet vil blive pænere og holde længere. Du kan f.eks. få en maler på Frederiksberg til at kigge på dit træværk og male det, så du er sikker på et godt resultat.

Ring til tre forskellige firmaer og få et tilbud

Ikke alle har en maler lige ved hånden og derfor skal du være ekstra opmærksom på at finde den helt rigtige. Der er mange firmaer der ude og det kan nemt være en labyrint at finde rundt i. Det er nemlig sjældent en god ide at ringe til den første og den bedste, da det hurtigt kan risikere at blive en dyr fornøjelse og du er ikke garanteret et godt resultat. Få derfor tre tilbud, så du har en ide om prisniveauet.

Når du får dit tilbud, skal du også finde ud af, hvilken maling de gør brug af. Malingen har nemlig meget at sige ift. resultatets holdbarhed.

Flere Nyheder