Gode råd til dig, der er jobsøgende

26 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Når du søger et job, er det vigtigt at være positiv og fokuseret. Det er en hård proces, og alt er meget uvist. Man kan hurtigt komme til at blive modløs, fordi man ikke får svar fra arbejdsgiverne på de stillinger, som man har søgt. Derfor kan du læse med i dette indlæg om gode råd til jobjagten og hvordan du kan optimere din profil.

 

Kurser

 

Hold dig opdateret

Du skal holde dig ajour med de aktuelle tendenser i din branche, så du kan fremvise din viden og dine færdigheder i samtaler. Det kan du gøre ved at tage kurser, så du kan optimere din profil endnu mere. Hvis du kan se, at der er mange stillinger, hvor der er efterspørgsel på et bestemt emne, så kan du tage et kursus, der vedrører det. Der findes mange forskellige kurser, som du kan overveje at melde dig til. Spørg eventuelt hos dit jobcenter, om du kan komme på nogle kurser. 

 

Skræddersy dit CV

Du skal gøre et stærkt indtryk på potentielle arbejdsgivere ved at skræddersy dit cv til hver enkelt stilling, du søger. Det øger dine chancer for at kunne komme til samtale. Fordi arbejdsgiveren vil finde dig interessant, fordi du har skrevet dig selv ind i stillingen. Når du sender dit CV og din ansøgning, skal du sørge for at sende det til den rette person. Det vil vise, at du har lavet noget research om virksomheden.

 

Øv dig foran andre

Hvis du skulle være heldig og komme til en samtale, så kan du prøve føre en samtale med en ven eller et familiemedlem for at blive fortrolig med at tale om din erfaring og dine styrker. Det kan også være hvis du skal til en konference eller jobmesse. Hvis du skal kunne sælge dig selv overfor andre, så kan det være en god idé at øve dig.

 

More articles