Hvad kan en robot plæneklipper?

27 december 2020
Astrid Pedersen

editorial

En robot plæneklipper kan slå din græsplæne uden at du selv skal løfte en finger. Det eneste du skal gøre er at sørge for at kanttråd til robot plæneklipper er nedlagt eller monteret korrekt, og at din robot plæneklipper er programmeret til at slå græsset som du ønsker.

Du kan for eksempel programmere din robot plæneklipper til at udføre sit arbejde mens du selv er ude af huset – for eksempel på job. Din robot plæneklipper vil sørge for at din græsplæne er pæn og veltrimmet så du kan nyde synet af den når du kommer hjem.

Begynder det at regne mens robot plæneklipperen arbejder vil sensorer fortælle den at den skal indstille arbejdet, og først genoptage dette når regnen er stilnet af. Er din robot plæneklipper ved at løbe tør for batteri vil den selv køre hen til sin lade station og først forlade denne igen når batteriet er fuldt opladet. Således vil du ikke risikere at kommer hjem til en græsplæne som kun er delvist slået – og en robot plæneklipper som skal bæres hen til sin lade station.

Hvad er kanttråd til robot plæneklipper?

Kanttråden er et kabel som skal monteres eller nedfræses langs kanten af din græsplæne. Med kanttråd til robot plæneklipper forhindrer du at robot plæneklipperen kører uden for din matrikel eller ødelægger dine bede – eller måske endda drukner i din havedam.

Det kan anbefales at lade professionelle håndværkere forestå nedfræsning af kanttråd til robot plæneklipper så det bliver gjort ordentligt. På den måde bliver kanttråden hvor den skal – og du kan bruge den i al fremtid, også når du en dag skifter din robot plæneklipper ud. Og så slipper du for at falde over kanttråd som er monteret over jordens overflade.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved anskaffelse af robot plæneklipper på husblog.dk

Flere Nyheder