Hvordan får man lavet et tandimplantat?

31 august 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Har tandlægen besluttet sammen med dig, at du skal have et tandimplantat? Så kan det være rart at vide mere om, hvordan det egentlig kommer til at foregå. Hvis du ikke har det fjerneste idé omkring det, så kan du få svaret på det her. 

Tandimplantat – fra start til slut

Når du skal have indsat et tandimplantat, så er det en beslutning, som er meget velovervejet fra tandlægen af. Det kan kræve en lille forundersøgelse af dine tænder, tandkød og ikke mindst forskellige røntgenbilleder. Hvis alt her ser fint ud, så kan næste skridt være, at tandimplantatet skal sættes op. 

Det kræver som meget, at man skal lokalbedøves, når et implantat skal sættes op. Det bliver nemlig sat fast i ens kæbeben med en lille titaniumskrue. På den måde kan skruen også komme til at fungere som tandens rod – og det er selvfølgelig utrolig vigtigt for holdbarheden af implantatet. 

Der er nu tid til, at tandimplantatet skal hele. For når det er helet, så er du klar til, at der kan sættes en porcelænskrone eller porcelænsbro på. Der vælges oftest en krone, hvis der kun er tale om en enkelt tand, der mangler. Ellers vælges broen oftest, når der er tale om flere manglende tænder i munden. Hvis du skal have et implantat indsat et sted, hvor tanden bliver meget synlig, så vil der være en del mere arbejde med at finjustere tandens udseende. Er det omvendt en hjørnetand, så er der oftest ikke samme æstetiske krav til udseendet. 

Når implantatet og en efterfølgende porcelænskrone eller porcelænsbro er sat på, så er det vigtigt med god rengøring af implantatet. Din nye tand vil nemlig ikke have samme immunforsvar, som en almindelige tand. Hvis du derfor ikke er grundig nok med rengøringen, så kan der opstå inflammation omkring tanden. 

Få lavet dit tandimplantat i Århus

Hvis du skal have lavet et nyt tandimplantat i århus, så kan du få god og professionel hjælp. Det er bare med at undersøge lige forskellige klinikker og spore dig ind på, hvem du vil bruge. 

Flere Nyheder