Hvornår er det nu, du skal vælge en gulvafslibning?

25 January 2021
Camilla Skøtt
image

editorial

Går du rundt og kigger lidt på dit trægulv, og kan du ikke helt finde ud af, om skrammerne er så store, at det er ved at være tid til en gulvafslibning? Er der egentlig nogle retningslinjer, man kan følge, eller kommer det bare an på den enkelte? Lad os kigge lidt nærmere på det.

For lige at tage det sidste først, så nej; der er som sådan ikke nogen regler for, hvornår et trægulv skal slibes. Det kommer helt an på ejeren af det respektive gulv, og hvis vi taler erhvervssammenhæng, ja, så er det vel egentlig et spørgsmål om, hvor ordentlig du gerne vil have, der skal se ud, når du modtager kunder, gæster eller medarbejdere i dine lokaler.

Men hvordan ved du så, om tiden er ved at være inde? Grundlæggende kan man sige, at det er den, hvis du er begyndt at irritere dig over udseendet på dit trægulv. Er det efterhånden så ridset, at du ikke længere kan se det flotte, eller er der kommet store pletter og plamager på gulvet, som ikke vil gå af – og som du er træt af at se på, ja, så er det tid til en gulvafslibning.

Er det dyrt at få slebet gulvet?

Alt er jo relativt, så om det er dyrt at få slebet et trægulv, afhænger vel dybest set af, hvad du sammenligner med og ikke mindst hvor mange penge, der står på din konto. 

Det er jo let nok for os at sige, så skal vi være lidt mere specifikke, kan du forvente, at en gulvafslibning koster omkring 100 kr. per kvadratmeter, hvis det er en helt almindelig opgave uden alt for store udsving. Derudover kommer der udgifter til overfladebehandling, og her er prisen lidt afhængig af, hvilket materialer du ønsker på dine gulve; lak, lud eller sæbe.

More articles