Køb ingredienser til ølbrygning

28 november 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Til at brygge en basisøl, skal der kun fire ingredienser. Vand, gær, humle og malt. Derfra er det muligt at eksperimentere med andre ingredienser. Du kan købe ingredienser i butikker, der sælger brygudstyr og ingredienser.

Derudover kan du få råd og vejledning både i fordel til hvad du skal købe, men også forslag til hvordan du kan bruge nye ingredienser og mikse dem på nye måder. Du kan læse mere her https://www.hjemmebryggeren.dk/.

Når du går igang med at eksperimentere er det en god ide at skrive dine forsøg ned, det gør det nemmere at gå tilbage og se dine succes og fejl og forsætte med at eksperimentere. 

image

5000 år med ølbrygning

Danskerne har kendt til ølbrygning i over 5000 år. Der blev fundet spor af øl ved Egtved Pigen som er dateret til at have levet for over 5000 år siden. Det er det ældste fund i Nordeuropa. Det har op igennem tiden været kvindernes ansvar at brygge øl. Det blev gjort i bryggerset. Deraf navnet. I oldtiden blev ølbrygningen set på med æresfrygt, senere nærmest lig med prostitution. 

Senere fandt mændene ud af, at de kunne tjene penge på at overtage ansvaret med at brygge øl. Det første bryggerlaug blev stiftet i 1515. Det var dog kun i byerne at bryggerne overtog bryggeriet. På landet forsatte kvinderne med at brygge øl som de altid havde. En hver ung pige med ønske om at blive gift vidste hvordan de skulle brygge øl. 

Bryg øl til middagen

Ud over at en hjemmebrygget øl smager bedre end dem du kan købe er der også noget særligt ved at brygge en øl som passer til den mad man har planer om at servere til en middag. Fuldstændig som man gør med vin. Det giver en hel speciel oplevelse, frem for at servere ugens tilbud fra det nærmeste supermarked.

Flere Nyheder