Kom ud af din alkohol afhængighed med en professionel alkoholbehandling

Kom ud af din alkohol afhængighed med en professionel alkoholbehandling

Alkoholisme har nærmest status af folkesygdom i Danmark. I hundrede tusind vis af danskere indtager på ugentlig basis langt større mængder af alkohol, end hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler. Af disse er en stor andel røget ud i et overforbrug, som er så grelt, at der er tale om et afhængigheds relateret misbrug – og som kræver professionel behandling. Et misbrug går nemlig ikke bare i sig selv igen. Derfor er det vigtigt, at en afvænning finder sted inden den misbrugsramte har lidt ubodelig skade på krop, sjæl, og socialt liv.

Hvordan kan man blive afvænnet for alkoholisme?

Når forbruget af alkohol har nået et vist niveau, vil det være forbundet med stor risiko at forsøge sig med afvænning på egen hånd. Kroppen kan simpelt hen ikke klare sig på et normalt niveau uden en vis promille af alkohol i blodet. Dette kan virke selvmodsigende, når man ved, hvor nedbrydende alkoholen er for de vitale organer. Men den ubalance, som er skabt i kroppen gennem et længere tids overdrevent indtag af alkohol, kan ikke rettes ved blot at fjerne alkoholen fra den misbrugsramtes liv. Der skal professionel afgiftning og afrusning til. Og når denne er overstået, er det vigtigt, at der følges op med terapeutisk behandling, i hvilken den misbrugsramte får redskaberne til at ændre sin adfærd – både i forhold til de våde varer og i relation til de mennesker, han eller hun har snydt, bedraget og løjet over for i løbet af sin misbrugs karriere.

En stor del af de destruktive effekter ved en afhængighed er nemlig sociale, og det er ikke unormalt, at en alkoholiker mister alt, der gør livet værd at leve. Det er således meget vigtigt, at venner og familie bakker op om behandlingen og den misbrugsramtes ønske om at komme tilbage på det rette spor.

Du kan læse mere om alkohol hjælp og afvænning på behandlingscenter-stien.dk