Lån uden sikkerhed online

28 april 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Har du brug for at låne penge og går ned i banken for at ansøge, vil du opleve at de med stor sandsynlighed vil kræve at du kan stille med en form for sikkerhed, før de vil låne til dig.

Er du ung kan det være svært at have noget af værdi, som du kan stille som sikkerhed og selvom du har f.eks. en bil, kan det være tidskrævende at skulle finde ud af hvad bilens værdi er, så du kan bruge den som sikkerhed. 

Et alternativ til den almindelige bank, er en online bank som f.eks. Ikano Bank. En online bank vil ikke bede om sikkerhed når de låner dig penge. I stedet kan du forvente at renten kan være en anelse højere, fordi banken løber en større risiko, når der ikke stilles sikkerhed. Er det et større beløb du har planer om at låne, kan det være at banken beder dig om at dokumentere at du har en indtægt. Det kan du gøre ved at vise en lønseddel.

Hvad stilles der af krav?

Ved siden af at der ikke stilles krav om sikkerhed, er der kun ganske få krav fra online bankernes side, når du skal ansøge om et lån.

Du skal have et NemID, som du skal bruge for at underskrive et lånetilbud. Du skal have en aktiv mailadresse, for ellers kan banken ikke sende dig et tilbud. Det er et krav at du har en dansk folkeregister adresse og at du er myndig og mindst 18 år. 

Nogle banker kræver også, at du ikke er registeret i RKI som dårlig betaler, men det er ikke alle der har det krav. Kravene til et lån såfremt du er i RKI, vil dog være markant hårdere og bero på en individuel kreditvurdering. Det anbefales ikke at låne hvis du er i RKI.

Flere Nyheder