Skal du behandle dine trægulve?

29 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Det kan være svært at finde rundt i, hvad der er smartest, og hvad man skal holde sig fra, når man har et trægulv. Derfor har vi lavet dette indlæg, så du kan få et indblik i, hvordan du bør behandle dine trægulve.

Du kan give dem lak

Hvis du gerne vil passe bedre på dine trægulve, og ikke går så meget op i, at de har et råt look. Så anbefaler vi, at du bruger lak til at beskytte dem. Med en god klar lak, så slipper man for, at de ridser der kommer går ned i træet. Derudover gør det, at man blot kan få lavet en netslibning i ny og næ, når man ønsker at give gulvet nyt liv. En netslibning fjerner lakken, og gør det muligt at fjerne ridser og hak, hvorefter man tilføjer nyt lak efterfølgende.

Find et godt tilbud på en slibning og lak hos https://gulvkanonen.dk/.

Brug sæbe og vand

Med et ældre trægulv, så er det ikke sikkert, at man ønsker at behandle det med lak. Det kan ødelægge udtrykket, og kan se mærkeligt ud. Her behandler man det typisk med sæbe og vand. Det gør man, for at sikre at gulvet ikke tørrer ud og begynder at sprække. Trænger gulvet til en større omgang, så giver man det typisk en slibning hvorefter man bruger sæbe og vand.

Undlad at behandle det

Hvis du ikke går så meget op i hvordan dit trægulv ser ud, så kan du lade være med at behandle det. Det gør dog, at der er en chance for, at man får lavet hakker og andre skavanker, som man ikke kan reparere. Det giver altså et mere råt look og begrænser samtidig en på hvordan man kan reparere det, hvis man får lavet noget ved det, som man ikke skulle have gjort. Derudover er der en chance for, at borebiller finder sin vej ned i gulvet og laver huller over det hele.

Flere Nyheder