Skru ned for varmeregningen med en varmepumpe

02 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Moderne varmepumper er vor tids billigste og mest klima venlige alternativer til de konventionelle opvarmnings former. Og derfor bør du overveje at investere i en varmepumpe løsning i 2022.

Vælg en luft til luft varmepumpe som erstatning for elradiatorer

Varmer du stadig boligen op ved hjælp af dyre og ineffektive elektriske varmeapparater? Så kan du med stor fordel skrotte disse til fordel for de langt billigere luft til luft varmepumper.

En luft til luft varmepumpe leverer langt mere effektiv opvarmning af stuer og værelser i din bolig. I stedet for stråle varme, som kendetegner en elektrisk radiator, vil en luft til luft varmepumpe puste varm luft ud i din stue og dermed varme denne op hurtigere og på mere energi besparende vis.

Varmepumpe

Samtidig renser en luft til luft varmepumpe luften for partikler, pollen og mikro organismer gennem et særligt filter, for et sundere og mere behageligt indeklima, hvilket samtidig minimerer behovet for at lufte ud og dermed spilde varme. Og om sommeren kan du ”vende” din luft til luft varmepumpe således at den kommer til at fungere som air condition anlæg.

Skrot fyret til fordel for en luft til vand varmepumpe

Hvis du er glad for dine vand radiatorer kan du vælge at skille dig af med det gamle fyr og i stedet anskaffe en luft til vand varmepumpe. Med en luft til vand varmepumpe kan du sagtens opvarme samme mængde brugsvand og cirkulations vand som du kan med et gammelt olie, pille eller gas fyr, og samtidig skære omtrent to tredjedele af din varmeregning.

Der ud over slipper du for at skulle bekymre dig om rensning og vedligeholdelse af fyret, lige som en luft/vand varmepumpe ikke konstant skal have fyldt brændsel på.

Hos Amalo, som er et danske firma med speciale inden for varmepumper, kan du få hjælp til udvælgelse og installation af en luft til vand varmepumpe. Læs mere på Amalo.dk.

More articles