Sommertips til terrassen

04 July 2022
Marie Pedersen

Når vejret bliver varmere, og de lange sommeraftener byder på hyggelige stunder på terrassen, er det en god idé, at give den lidt ekstra kærlighed. Det kan du f.eks. gøre ved, at give terrassen en grundig rengøring, pleje træværket og skifte de gamle hynder ud. Få tips til klargøring af terrassen her.

Træpleje på terrassen

Mange terrasser af træ kan godt bruge en ekstra, kærlig hånd, inden sommeren kommer, og vi for alvor tager vores terrasser i brug. En træterrasse kan behandles med træbeskyttelse eller træolie, for at forebygge problemer med fugt, råd eller skimmelsvamp. Pleje af træet er også med til, at forlænge dets levetid. Det samme gælder for terrassedøre, hvis de er lavet af træ. Inden du behandler din terrassedør, bør du forhøre dig hos producenten, ift. hvordan du bedst plejer den.

terrassedøre

Indretning af terrassen

Er du heldig at have en stor terrasse, er der masser af muligheder, når det gælder indretning. Du kan evt. skabe en hyggelig oase med siddepladser og planter. det vil virke indbydende, når du inviterer familie og venner på hyggestunder i haven. Har du en lille terrasse med begrænset plads, er det en fordel hvis du er kreativ med din indretning. Her vil det bl.a. være en god idé, at anskaffe sig nogle multifunktionelle møbler. Det kunne eksempelvis være en bænk, som også kan bruges til opbevaring af f.eks. hynder.

Skab liv med planter

Bring noget af haven ind på terrassen, ved at pynte med blomster og grønne planter. Det giver en helt unik atmosfære, når man sidder i en have, på en hyggelig terrasse der er omgivet af flotte blomster og planter. Vil du gerne have planter, der holder sig flotte hele sommeren, kan du evt. pynte med evighedsbuketter, som er fremstillet af tørrede blomster. Også pampasgræs kan være utroligt flot som pynt, evt. i en stor, flot vase.

More articles