Tips og tricks til transport af dyr i biler

21 november 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er ikke altid lige net at transportere dyr i en bil, så derfor kommer vi her med et par gavnlige forslag til, hvad man kan gøre helt konkret, når man skal have transporteret ens kæledyr fra et givent sted til et andet.

Derfor drejer denne artikel sig ikke om kørsel med kreaturer, og det handler heller ikke om store dyretransporter med lastbiler med videre.

Det er nemlig de kære kæledyr, som vi skal ind på i denne artikel af den type, som man kan få plads til i en personbil, som man for eksempel har købt via Biltorvet.dk.

Som udgangspunkt er det nødvendigt at træne ens dyr til at skulle køre i bil, hvis man ved, at den slags kommer til at ske en del gange såsom ved besøg hos andre, ved pasninger, en tur til dyrlægen med videre.

Det duer jo ikke, hvis dyrene er helt desperate og farer omkring i bilen – også selvom de er i bur – piver, hyler og bliver helt stressede af at køre bil.

Så man skal give dyrene en god oplevelse ved at tage lidt snacks med til dem, alle i bilen skal være helt rolige, man aer dyret med videre.

Som nævnt skal nogle dyr være i bur, da det er nemmest for dem, hvilket blandt andet kan være i rummet bagerst i bilen, så længe der ikke er tale om et lukket bagagerum.

Er det mindre kæledyr såsom hamstre, kaniner, øgler eller andet, så kan de eventuelt sidde sammen med den person, de føler sig tryggest ved, i et bur på skadet af vedkommende.

Dog kan der være regler om, at den slags dyr skal være fastspændt, da de ellers vil blive kastet omkring i bilen, hvis der skulle ske uheld.

På samme måde kan man blandt andet få seler til hunde i biler, så de ikke behøver være i bur.

Flere Nyheder