Tips til dig, der er jobsøgende

26 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Det kan godt være drænende at være jobsøgende i en længere periode. Alle de ansøgninger man sender afsted, som man ikke får svar på, kan det gøre, at man bliver demotiveret til at forsætte. Jobmarkedet er hårdt, og der er mange om buddet. Derfor kræver det, at du skiller dig ud blandt mængden, så du har en bedre chance for at komme foran de andre. I dette indlæg vil vi skrive nogle gode råd til jobsøgningen, som du kan tage med dig. 

 

Kurser

 

 

1. Lav et godt CV og ansøgning

Det er dit første indtryk, og her kan det virkelig tælle en del! Du ved det sikkert allerede godt i forvejen, men du skal huske at lægge en god portion tid i dit CV og ansøgninger. Særligt i dem, hvor du gerne vil have stillingen rigtigt meget. Lad det skinne igennem dit CV og ansøgning, hvor du måske skriver mere motiverende og målrettet til stilling, som du søger. 

 

2. Netværk, netværk og netværk

Få kontakt med folk i din branche, eller folk, der kender folk i din branche. Det er den bedste måde, du kan komme i arbejde på. Netværk betyder så meget, og du vil kunne se, at det har stor betydning, hvis du aktivt gør noget mere ud af det. Du skal have en aktiv LinkedIn bruger, hvor du kan slå din “open to work” banner til. Så kan potentielle arbejdsgivere få øje på dig, og overveje dig til en stilling. 

 

3. Tag et kursus

Du kan gøre en del for din professionelle profil, hvis du tager et relevant kursus. Det kan optimere dine chancer for at blive taget i betragtning til en stilling, som du har søgt. Du kan finde alverdens kurser, og derfor kan du med sikker finde noget, der er relevant for din profil. Du kan søge online efter kurser eller spørge dit jobcenter om hjælp. 

More articles