Tre forlorne retter du bør prøve

03 January 2019
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Tidligere var det meget normalt at lave retter, der var skabt af en form for kød, men skulle ligne en anden form for kød. I dag er de retter gået lidt i glemmebogen, men det er synd, da det er nogle virkelig gode former for retter. De er meget robuste, og de vil derfor lægge en meget god bund, når du spiser. Du kan tilberede dem både til hverdag og til fest, da de nemt kan gøres mere festlige og gæstevenlige med det rette tilbehør. 

Vi giver dig her tre forskellige former for retter med forlorne kødvarer. Vores inspiration kommer fra onlinekogebogen dk-kogebogen.dk, der har en lang række forskellige opskrifter. 

1. Forloren hare

En klassisk forloren ret er selvfølgelig forloren hare. Den har du sikkert prøvet, men det er alligevel værd at fremhæve den her. Farsbrødet af okse- og svinekød, der er dækket med bacon, er nemlig både et hit blandt børn og voksne, hvilket gør den perfekt til selskaber, hvor der skal være mange. Derudover er forloren hare meget nem at tilberede. Hvis du ikke vil bruge for meget tid på at tilberede mad til dine gæster, er den derfor ideel. 

2. Forloren skildpadde

Forloren skildpadde er en anden forholdsvis kendt forloren ret – dog slet ikke i samme omfang som den forlorne hare. Den bliver fremstillet af tykkam og kalveskank og skal efterligne smagen på det delikate, men også meget politisk ukorrekte skildpaddekød. Det tager flere dage at tilberede retten, hvilket gør, at de fleste kun kaster sig ud i at tilberede den til særlige lejligheder. 

3. Forloren elg

En tredje forloren ret, som der nok ikke er lige så mange, der kender, er forloren elg. Det bliver skabt af oksebov, inderlår eller lignende, der i to timer ligger og simrer i soya og ribena. Det er med til at give kødet en lækker saltet, frugtagtig smag, der gør, at der kommer til at minde om elgkød. 

More articles