Typer af døre til hjemmet

28 January 2022
Steffen Pedersen

Vil du gerne have døre, der passer til hvert enkelt rum i dit hjem? Hvis ja, så er der rig mulighed for, at vælge forskellige døre alt efter, hvor de skal være i dit hjem. Hvis du endnu ikke helt kender til typerne af døre du kan få, så har vi lavet en liste med tre forskellige typer af døre, og deres funktioner. Hvis du vil vide mere, så læs med her.

døre

Hoveddør

En hoveddør skal kunne holde til lidt mere. Især hvis der kommer ubudne gæster, der gerne vil ind i dit hjem. Derfor skal du kigge efter en robust hoveddør. En hoveddør skal også være i stand til at holde vind og vejr ude af boligen, så derfor er det en god ide at overveje materialet af din hoveddør. Du kan også selv vælge, om der skal være små ruder i hoveddøren, eller om den bare skal være helt lukket til. 

Altandør

Hvis du allerede har, eller gerne vil have, en altandør, så er dette også muligt. En altandør er som oftest en glasrude med en ramme omkring. Dette gør, at du får fuld udsigt, både ud til altanen, men også generelt til området, hvor du bor. En altandør åbner op som en ganske almindelig dør, men nogle vælger at have skydedøre, der skydes til siden. 

Dobbeltdør

Dobbeltdøre hører som regel til inde i hjemmet. Det kan være dit hjem er bygget med to mindre stuer, der er delt op. Her kan du med fordel vælge at sætte en dobbeltdør op. Du kan dermed forene de to rum, hvis du for eksempel skal have ekstra mange gæster på besøg. Det gør det også lettere for dig, at få adgang til begge rum. 

 

Hvis du vil se flere døre, og læse mere om andre typer af døre, så klik ind på klarvinduer.no. 

More articles