Vælg den rigtige dør til dit hus

22 april 2021
Camilla Skøtt

Har du et gammelt, stråtækt hus eller en moderne funkisvilla? Det har stor betydning for dørvalget, da hoveddøren først og fremmest skal passe til huset. Men den skal også passe til dig.

Når du skal købe en ny hoveddør, er det vigtigt, at du holder husets arkitektur for øje. Uanset om du ønsker en diskret dør eller en pangfarvet én af slagsen, skal du sørge for, at den matcher husets stil. 

Langt de fleste døre kan i dag købes på standardmål. De er seriefremstillede, og de har som regel ikke særlige karakteristika, hvad du måske kan ærgre dig over, hvis du gerne vil have, at din dør stikker lidt ud. Der er dog muligheder for at gøre din hoveddør speciel; du kan male den i en anderledes farve, eller du kan overveje, om den i stedet skal speciallaves. Sidstnævnte løsning er dog væsentlig dyrere end første.

Vær varsom med valget af farver

Drømmer du om en farvet hoveddør, skal du have opmærksomheden med dig, når du maler. Det kan nemlig være virkelig flot med en malet dør, men det kan også give et rodet udtryk, hvis farven ikke matcher resten af ejendommen.

Inden du maler, kan du altså med fordel tage et grundigt kig på huset. Hvilken farve har vinduer, døre og facade, og er der nogle små detaljer, du kan bruge til at vælge en farve ud fra? Ved at afstemme farvevalget danner du et flot helhedsindtryk, og på den måde bliver du endnu mere glad for din nye hoveddør.

Du kan naturligvis også overveje, om din originale hoveddør kan sættes i stand. Det kan dog ofte kun betale sig, hvis du har en dør af massiv træ, og som er fremstillet efter høje standarder. Er den malet i forvejen, kan du måske skrabe din ind til det første lag maling og se, hvilken farve døren oprindeligt har haft.

Flere Nyheder