Ved døren på hjørnet skal man se sig for

30 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

Dette skal man både, når man går hen mod en dør, der ligger på hjørnet af en gade, men specielt også hvis man går ud af denne dør.

Det er også derfor, man tit finder et indhak ved sådan en dør, så man ikke træder direkte ud på fortovet, cykelstien eller kørebanen, men så man lige kan stå her og samle sig og orientere sig, inden man går videre – som regel i læ og med overdækning, men ikke altid.

Dog er det ikke alle steder, at man har den mulighed, og så er det med at forberede sig, når man går ud.

For selv hvis man har et godt syn, så kan man have svært ved at vænne sig til lyset – eller mørket – udenfor, hvis det står i skærende kontrast til forholdene indenfor.

Derfor skal man helst lige stoppe op og vænne sig til de forhold, man nu er under.

Dörrar

Gå ikke ind i nogen eller noget på den anden side af den her dør

For hvis man bare stormer ud og går direkte ud, så er det ikke sikkert, det lige er til et lyskryds, og selv hvis der er, så kan det være rødt – hvis du da ikke er blevet ramt af en cyklist før da.

Også selvom man skal til siden, så skal man se sig for, for man kan komme til at støde ind i en person, når man lige drejer rundt.

Det kan jo være en svag person eller en ældre person, som der ikke kan holde til selv små skub, hvor de vælter til jorden og slår sig slemt.

Men det kan jo også være, at vedkommende går med noget skrøbeligt, eller vedkommende taber snoren til hunden, så den løber væk eller ud på vejen, og…

Ja, du kan nok se, at det virkelig kan ende galt, hvis du ikke ser dig for på den anden side af den dør.

Flere Nyheder