Vind dit liv tilbage med en professionel alkoholbehandling

27 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du en af de ulykkelige som har oparbejdet et højt forbrug af alkoholiske drikke – og føler du at det er kommet ud af kontrol. Så er du ikke alene. Mange hundrede tusind mennesker døjer med et alkohol problem. I Danmark er alkoholismen en af de største sundhedsmæssige udfordringer i samfundet. Og derfor findes der over hele landet misbrugscentre som står klar til at hjælpe dig med en effektiv alkohol behandling.

Hvad kan jeg opnå med en professionel alkohol behandling?

Måske tænker du at en alkohol behandling er et overflødigt tiltag som i bedste fald kan holde dig ædru i et par måneder. Man hører så ofte om at inkarnerede alkoholikere falder tilbage i vanen igen efter endt behandling – og hvad var så egentlig formålet med at gennemgå en sådan?

Men her skal du tænke på at der er utroligt stor forskel på kvaliteten af alkohol behandlinger. Mange læger vælger at udskrive antabus til behandling af alkoholmisbrug for på den måde at ”skræmme” den misbrugsramte til at lægge flasken på hylden. Antabus er et kemisk stof som reagerer på alkohol i fordøjelses systemet og dermed forårsager voldsomme opkastninger og kvalme.

Problemet med en antabus kur er at det er nemt blot at genoptage drikkeriet når den er tilendebragt, især hvis den ikke følges op med terapi. Når en lidelse som alkoholisme skal behandles skal man have fat om ondets rod. Og samtidig er det vigtigt at du deltager aktivt i din egen alkohol behandling.

Hvor kan jeg få en effektiv alkohol behandling?

På et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien kan du blive indlagt til et intensivt afvænnings forløb af en varighed på cirka fem uger. Behandlingscenter Stien tilbyder den mest effektive alkohol behandling som findes i Danmark. Du kan læse mere om behandling af alkoholisme hos Behandlingscenter Stien på centerets hjemmeside behandlingscenter-stien.dk

More articles