En wattmåler til cyklister skal monteres korrekt for at virke

26 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Har du nogensinde prøvet at sætte noget musik i dine høretelefoner for derefter at støvsuge – og til slut opdage, at du slet ikke har tændt støvsugeren, men bare skubbet støv rundt i dit hjem?

Eller har du andre gange i arrigskabt bandet dig halvt ihjel over noget elektronik, der antageligvis ikke virkede, eller du ikke kunne finde ud af for at få det til at fungere, bare for at se, at du havde glemt at tænde for kontakten eller sætte strøm til?

Det er en ren fejl 40, som man siger, fordi fejlen sidder 40 centimeter fra skærmen: dig.

Og det kan ske for selv de bedste, da vi alle er mennesker, men nogle gange tror man, at man gjort tingene godt nok, at man har installeret en enhed, den sidder fast, og den bliver også siddende under brug, men den yder ikke sit formål.

Sådan noget kan blandt andet ske, når man har at gøre med en wattmåler til cykler.

Måleren skal sættes godt nok fast

Ofte følger der jo en brugsanvisning med til sådan en måler, men mange folk tror, de sagtens kan klare sig uden, for hvor svært skulle det lige være.

Ejer man også først en wattmåler, så mener man det seriøst med at cykle for at se, hvor meget man genererer, og man har måske også andre dingenoter indsat og påmonteret på cyklen.

Så det burde jo næsten give sig selv, hvordan man skal bruge sådan en wattmåler.

Problemet er bare, at nogle gange kan man sagtens ende med at sætte den fast, men den noterer ikke.

Andre gange noterer den, men så gør den det ikke næste gang, og den er generelt ustabil.

Det er jo ikke hensigtsmæssigt, hvis man gerne vil måle på ens formåen, og man så cykler langt – uden noget brugbart at notere sig.

Derfor skal man ikke alene tjekke, at den wattmåler sidder korrekt, men også at den virker – hver gang!

Flere Nyheder